Henna brows zijn enkele van de mooiste wenkbrauwverbeteringen die je op je gezicht kan aanbrengen. Maar ze hebben enig onderhoud nodig als je inderdaad volledig wilt profiteren van wat ze te bieden hebben. Het mooie is dat deze wenkbrauwen lang meegaan en er ook echt uitzien. Maar als je de wenkbrauwen voor het eerst krijgt, volgen hier enkele tips voor nazorg.

Vermijd blootstelling aan de zon

Het is erg belangrijk om blootstelling aan de zon te vermijden nadat je je Henna brows hebt gekregen. In feite zou een goede regel zijn om de zon gedurende een periode van 24 uur te vermijden. Dit geeft de brows voldoende tijd om op je gezicht te plakken. Daarnaast kan de zon wat verkleuring op de wenkbrauwen veroorzaken. Het wordt daarom ten zeerste aangeraden om minstens één dag uit de zon te blijven.

Vermijd het zwembad en de sauna's

Het duurt dus meestal een paar dagen voordat de henna brows blijven plakken. Beweging, op het moment dat je ze blootstelt aan water of stoom, zal dit proces aanzienlijk aantasten. Onthoud dat de wenkbrauwen met speciale kleefmiddelen op je gezicht zijn bevestigd. Deze lijmen reageren niet goed op water of stoom en zorg er dus voor dat je de sauna minstens 24 uur vermijdt. Zorg er daarnaast voor dat je wenkbrauwen ook beschermd zijn als je in bad gaat.

Vermijd wrijven over het gebied

Er is altijd de verleiding om de wenkbrauwen aan te raken als ze eenmaal zijn bevestigd. Maar misschien wil je die verleiding zo veel mogelijk weerstaan. Het duurt even voordat deze wenkbrauwen volledig vastzitten en wrijven zal de hoek eenvoudigweg desoriënteren. Uiteindelijk kun je eindigen met ongelijke henna brows die er gewoon raar uitzien. Misschien kan je best ook een paar dagen make-up remover op oliebasis vermijden om de wenkbrauwen genoeg tijd te geven om te blijven plakken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.